TANNBLEKINGSSKINNE

En tannblekingsskinne består av myk plast og brukes til å gjøre tannbleking lettere, bare ved å holde igjen gelen som påføres enten direkte på tennene eller på selve skinnen. Det er forskjellige typer skinner som vi vil gå gjennom i denne artikkelen, samtidig som vi forklarer forskjellene som gjør hver type tannblekingsskinne unik. 

DE FORSKJELLIGE TANNBLEKINGSSKINNENE 

 • Tannblekingskinne
 • Bittskinne 

Tannblekingsskinne 

Denne typen skinne brukes i tannbleking og selges i forskjellige former. Det vanligste er at du får to skinner, én for den øvre delen av munnen og én for den nedre delen. Noen selskaper selger også skinner som «sitter sammen», dvs. én enkelt skinne som dekker både nedre og øvre tenner for å unngå ekstra rot og ekstra arbeid for å rengjøre mer enn en enkelt skinne. 

Bittskinne 

En bittskinne brukes til å motvirke tann- og kjeveskader når du ofte biter hardt eller skjærer tenner. Dette er en vane som mange mennesker har problemer med og oppstår vanligvis om natten når de sover. Bittskinnen fungerer som en støtdemper når du biter hardt og beskytter også tennene når du skjærer dem. Du legger rett og slett bøylen i munnen når du legger deg om natten og har den på til du våkner. 

Denne typen skinne er tilpasset formen på tennene dine hos tannlegen. Hvis du kjøper en skinne selv, kan du forme den til tennene dine ved å legge den i varmt vann slik at plasten mykner. Deretter legger du den i munnen og biter slik at den får samme form som tennene og forblir slik etter at den har avkjølt seg og plasten har blitt hardere. 

HVORDAN BRUKE ET TENNESBLEKINGSSKINNE? 

De fleste tannblekingsskinner består av myk plast og ikke hardplast, noe som gjør de lettere å forme for en bedre tannbleking av dine egne tenner. 

Sånn gjør du: 

 1. Fjern tannblekingsskinnen fra pakken.
 2. Kok varmt vann i en kjele eller varm vann i en vannkoker.
 3. Legg skinnen i varmt vann i et halvt minutt.
 4. Fjern skinnen fra vannet når den føles myk nok og kan formes.
 5. Sett skinnen i munnen mens den er varm, men ikke så varm at du brenner
  deg.
 6. Bit hardt og trykk med fingrene på skinnen slik at den får samme form på
  tennene dine.
 7. Når du har gjort dette, er skinnen klar til bruk, og du kan enkelt legge
  tannblekingsgel på skinnen og begynne å bruke den.

BITTSKINNE OG TANNBLEKINGSSKINNE – HVA ER FORSKJELLENE? 

Begge skinnene er laget av plast og er myke og ufarlige for tennene og kjeven. Disse to selges for forskjellige formål; den ene for tannbleking og den andre for å motvirke tann- og kjeveskader. Det er i utgangspunktet det samme produktet til slutt, og begge kan brukes til begge formål, men det anbefales å bruke bare bittskinne hvis du har problemer med å bite i søvne eller skjære for mye tenner. Hvis du bare vil bleke tennene, er det utmerket å bruke begge typer så lenge skinnen passer til tennene. 

HVOR LENGE VARER EN TANNBLEKINGSSKINNE? 

En tannblekingsskinne / skinner består av myk plast og denne typen plast varer vanligvis i flere år hvis du ikke skader plasten på noen måte, men bare bruker skinnen til å bleke tennene. Du kan si at en tannblekingsskinne kan vare opptil 100 tannblekingsbehandlinger, som er veldig mange behandlinger og som tar flere måneder å utføre, som igjen betyr at skinnen ganske enkelt bli være en del av tannblekingsbehandlingene dine fra start til slutt. 

TAPT ELLER SKADET SKINNE 

Hvis du har mistet eller skadet tannblekingsskinne, kan du alltid kjøpe en ny eller be om kompensasjon i form av en ny tannskinne fra selskapet du kjøpte den fra. Når du kjøper et startsett for tannbleking, får du ofte en ekstra skinne for slike tilfeller, og du trenger ikke å bekymre deg med dette da du bare kan benytte deg av reserven. 

HVOR KAN MAN KJØPE EN GOD TANNBLEKINGSSKINNE? 

Vi selger markedets beste tannblekingsskinner som få andre selskaper kan måle seg med. Tannblekingsskinnene våre er produsert av de beste materialene tilgjengelig og sjekkes alltid før de pakkes og sendes på vei fra fabrikken til vårt lager. Hvis du har tenkt å undersøke produkter fra lignende selskaper for å se hva slags tannblekingsskinner de selger, bør du alltid lese om produktet på deres side og finne ut hva skinnen består av, og om du enkelt kan forme den til dine egne tenner, slik at du enkelt kan bruk det.