Whitening Strips – tannblekingssremser for hvitere tenner

Whitening Strips, eller som det noen ganger også kalles tannblekingssremser, tannblekingstrimler eller white strips – kjært barn har mange navn. Uansett hva stripene kalles, har de alle samme funksjonen: nemlig å bleke tennene på en smart og enkel måte. Produktet er akkurat som navnet avslører, striper med en allerede festet blekingsgel som deretter «teipes» på tennene. Blekingsremsene er et utmerket alternativ for deg som har mye å gjøre eller har det travelt, da disse stripene er enkle å bruke og én behandling tar mellom 15 – 20 minutter.

Hvis du vil oppnå best mulig resultat når du bruker white strips, utfører du én behandling én gang daglig i omtrent syv dager. Tannblekingsremser brukes ikke så ofte av mennesker som vil bleke tennene sine, så når det er på tide å bleke tennene, er det ikke store mengder merker å velge mellom for deg. Remsene er et engangs-produkt, og du kaster dem i søpla etter å ha brukt dem.

Noen av merkene du finner på det svenske markedet som selger blekingsremser, er Dentway, Beconfident, My White og Pure Shine. Merkene som er bestselgende og som gir best resultat er Dentway og Beconfident, ifølge henvendelser blant testpersoner og tester som er gjort. Anbefalingen er å prøve ett av disse to merkene først fordi My White og Pure Shine ikke gir det ønskede resultatet.

Når du kjøper tannblekingssremser, får du remser som er nok til 10 – 14 tannblekingsbehandlinger. Remsene er spesialdesignet for å passe tennene dine på over- og underkjeven. Fordelen er at du kan ha white strips på tennene på både over- og underkjeven samtidig, noe som betyr at du sparer tid som du kan bruke til å gjøre andre ting.

Hvilke tannblekingsremser er best?

Det er Beconfidents aller siste tannblekingsremser som har blitt kåret til best i test 2022. Dette er white strips som lover at tennene dine kan bli opptil tre nyanser hvitere innen fem dager. Den inneholder tannblekingsgel som er 100% trygg og gir deg ingen irritasjon i tennene.

Remsene er klinisk og objektivt testet og ble helt klart de remsene som gir de beste behandlingene. Under testene viste det seg at menneskene som prøvde Beconfidents white strips så resultater allerede etter den første behandlingen. Etter å ha testet remsene i fire dager ble det tennene hvitere med opptil tre nyanser.

Hvis du bruker disse blekingsremsene i et kvarter i omtrent ti dager, lover Beconfident at du vil få fire nyanser av hvitere tenner som et resultat av behandlingene. Også når det gjelder kostnad, er prisen på selskapets tannblekingsremser lavere hvis du sammenligner med konkurrenten Dentway, som bare er et stort pluss.

Noen andre alternativer du også kan teste hvis du foretrekker å gjøre det, er White One Strips 3D som gir deg et effektivt resultat innen to uker. Du kan enkelt bruke remsene på tennene som du vil bleke. Hver behandling tar 30 minutter.

En annen variant av tannblekingsremser er Dentway Shite Strips, og du blir lovet resultater etter din første bleking. Gelen er helt fri for peroksider, og behandlingstiden er mellom 20 – 30 minutter per behandling.

Har Whitening strips noen fordeler?

Ja, selvfølgelig kommer det alt an på hva du selv synes er best, men whitening strips er enkle å påføre og du trenger ikke å bry deg om skinner som du trenger for å legge gel på for tannbleking. Takket være blekegelen som er festet til remsene, unngår du minst mulig søl som du ikke vil at skal havne på uønskede steder, samtidig som du ikke trenger å bekymre deg for det. Disse faktorene bidrar til både en jevnere og en raskere prosess med remser som bleker tennene.

Et annet pluss ved å bruke white strips er at du fester disse remsene på tennene, og mens de bleker, kan du gjøre andre ting hjemme. Samtidig trenger du ikke å bekymre deg for å snakke med andre eller ta telefonen fordi du har muligheten til å snakke helt normalt under behandlingen av bleking ved hjelp av remsene.

Emballasjen med blekingsremsene er lett å ta med, da den ikke tar mye plass når du skal ut å reise. Hvilket betyr at du er klar til å bleke tennene hvis noe spesielt skjer; som en uplanlagt fest eller til og med en date. Ellers er emballasjen grei å ta med seg på jobb hvis noe spesielt skulle skje der, eller det vil være en after work du vil være ekstra fin for. Siden du har dine white strips med deg, trenger du ikke å bekymre deg for at tennene dine være misfarget eller ha unødvendige flekker.

 

 

Steg-for-steg guide: Hvordan bleke tennene dine me white strips

Steg 1 – Start med å pusse tennene med den vanlige tannkremen for å rengjøre dem, slik at du fester tannblekningsremsene på rene og friske tenner. Et tips før du fester remsene er at du tørker av tennene som skal blekes med et håndkle eller lignende, for da blir de tørre når det er på tide å påføre white strips og remsene festes lettere. Du åpner pakken med remsene forsiktig, slik at du ikke ved et uhell bryter innholdet og fjerne remsen som skal festes til den nedre tannraden.

Steg 2 – Du fester den første tannblekingsremsen til tennene som skal blekes i underkjeven. Ikke glem å sjekke at det er siden med blekingsgel du bruker på tennene, og sørg for at all luft forsvinner mellom tennene og remsen. Nå er det på tide at du løsner på en blekingsremse for den øvre tannraden fra pakken, og så er det bare for deg å gjenta prosedyren, men på den øvre tannraden.

Steg 3 – Når remsene har sittet på mellom 20 – 30 minutter, løsner du dem forsiktig, men du bør vite at anbefalt tid er 20 minutter. I tillegg, for å være på den sikre siden, bør du lese instruksjonene for white strips om virketiden før du begynner på tannbleking. Det spiller ingen rolle hvilken av blekingsremsene du begynner å fjerne. Du kaster deretter disse tannblekingsremsense i restavfallet. Etterpå skyller du av rester av blekegel fra tennene, vær forsiktig og sørg for at du fjerner alt.

Steg 4 – Hver behandling du gjennomfører med tannblekingsremsr vil gjøre tennene dine hvitere. For at du skal kunne følge utviklingen av bleking, anbefales det at du sammenligner tannblekingprosessen på et fargekart. Et tips! Merk hvilken farge på kartet du hadde helt fra begynnelsen, og sjekk deretter etter hver behandling. Ved å bruke et fargekart med forskjellige nyanser av hvit kan du enkelt se hvordan tennene blir hvitere for hver behandling og for hver dag. Nå er det bare for deg å smile og glede deg over resultatet!

 

 

Hvem kan bruke tannblekingsremser?

Tannblekingsremser er et godt supplement til deg som tidligere har gjort bleking av tennene på en tannklinikk, tannlege eller med en startpakke for tannbleking, ettersom du bruker remser for å forbedre blekingen. Det er ikke uvanlig at du får misfarging og flekker innimellom, og stripene er et godt alternativ til å friske opp tidligere tannblekingsbehandlinger. Det er selvfølgelig mulig å bruke blekeremser for alle tennene i munnen, men det kan være litt vanskelig å feste dem til tennene ytterst på tannradene.

Hva inneholder tannblekingsremser?

Blekingsremsene har samme type tannblekingsgel som du finner i andre lignende tannblekingsprodukter og tilsvarer de som brukes av tannleger eller tannklinikker. Når du kjøper blekeremser, får du en pakke med remser som allerede har blekegel som du deretter bruker på tennene.

Avhengig av merkevaren du velger, kan det være noen forskjeller i ingrediensene i gelblekingsproduktene. Dette betyr at det kan være noen forskjeller avhengig av hvor du kjøper remser.

Hva er forskjellen mellom tannblekingsremser sammenlignet med andre metoder?
Egentlig er det ikke så stor forskjell mellom metodene fordi remsene har samme tannblekingsgel som tannblekingspenner og startpakker. Alle gjør-det-selv- blekingsmetoder samsvarer med metodene som brukes av tannklinikker og tannleger. Det som kan være problematisk med blekingsremser er at du ikke får tilgang til tennene som er plassert bak på kjeven med stripene. På den andre sides har du ingen problemer med å påføre tannblekingsremsene på tennene som er synlige når du smiler eller snakker.

Tannblekingsremsene passer best, akkurat som tannblekingspenner, på tenner du allerede har bleket en gang før, slik at du får de beste resultatene i forbindelse med behandlingene. Blekeremsene er enkle å påføre da gelen allerede er festet til dem og du unngår flekker. På samme måte har du ingen problemer med å kommunisere under behandlingen ettersom tannblekingsremsene er godt festet.

 

 

White Strips – er det noen risiko med dem?

Fordi det er samme blekegel i white strips som brukes med andre metoder for å bleke tennene, betyr dette at remsene er helt trygge og ufarlige å bruke. Det du må huske på når du kjøper tannblekingsremser er at gelen som finnes på white strips er godkjent i henhold til standarden som gjelder i Europa. Dette er gitt at typen gel ikke inneholder stoffer som er skadelige for deg.

Derfor bør du alltid kjøpe tannblekingsremser fra anerkjente merkevarer som informerer om hva selskapets blekegel inneholder. Dette gjør white strips til en utmerket behandlingsmetode for å bleke tennene. Remsene gir deg ingen bivirkninger, og tannkjøttet eller tennene blir heller ikke skadet.

Hvis du har hatt problemer med tennene dine før, eller bare føler deg usikker, bør du kontakte tannlegen før du utfører en tannbleking. Noen selskaper som produserer tannblekingsprodukter tilbyr gratis råd. Der kan du stille spørsmål om helserisiko, om de forskjellige behandlingsmetodene for tannbleking eller andre ting du lurer på.

Andre metoder for tannbleking

I tillegg til blekingsremser, er det også andre pålitelige metoder for å bleke tennene. En blekingsmetode er et såkalt kit for tannbleking der du bruker blekingsgel og spesielle skinner for tannbleking. Du kan også bruke tannblekingspenner som ser ut som en penn fylt med gel som du deretter pusser på tennene. En ganske ny metode er tannblekingsskum, som er en veldig skånsom måte å bleke tennene på. Skummet brukes akkurat som en tannkrem som du deretter pusser tennene med som vanlig. Tennene blir både renset og bleket samtidig.

Hvis du vil ha et raskt resultat, bør du bleke tennene på en tannklinikk eller tannlege. De bruker vanligvis en laser / lys for å øke hastigheten på blekingsprosessen. Denne typen behandling gir et utmerket resultat, men kan koste mye.

 

 

Oppsummering

Whitening strips er en av flere gode metoder for tannbleking du kan gjøre selv, men for at du skal få det beste resultatet, burde du ha utført tannbleking før. Strimlene er også et godt alternativ hvis du forbedrer den forrige blekingen eller fjerner misfarging og flekker du har på tennene.

Tannblekingsremsene er fleksible og enkle å påføre, og fremfor alt unngår du alt knotet som andre metoder kan ha. Fleksibiliteten med striper har også et stort pluss da du kan gjøre andre ting eller snakke med andre samtidig som du bleker tennene dine.

Hvis du ikke har gjennomført en tannbleking før, bør du starte med et startpakke for tannbleking, slik at du bleker alle tennene, inkludert de bakre, både i over- og underkjeven. Dette fordi det kan være litt vanskelig å påføre remsene på de bakerste tennene. Det kan hende du har vanskeligheter med å finne tannblekingsremser fordi det er ikke er så mange merker å velge mellom, men hvis du leter etter en enkel tannblekingsmetode for å forbedre din forrige tannbleking, er tannblekingsremser verdt å prøve.